Μητσοτάκης Ερντογάν: Συμφωνία να μείνουν οι πρόσφυγες κοντά στις εστίες τους

0
35

Μητσοτάκης Ερντογάν: Υπό τον φόβο μίας νέας προσφυγικής κρίσης, οι δύο ηγέτες είχαν προσφυγική κρίση σχετικά με το Αφγανιστάν.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είχαν μία τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ενώ είχε διάρκεια περίπου μισής ώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν και συμφώνησαν πως η Ελλάδα και  η Τουρκία πρόκειται να αντιμετωπίσουν την ίδια πρόκληση.

Μητσοτάκης Ερντογάν

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους. Ακόμη, συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Το τελευταίο διάστημα οι φωτιές αποτελούν μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου.  Το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά – είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κκ. Φραγκογιάννης και Ονάλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr