Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά

0
63

Μέσω μηνύματος του στο Twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία τέθηκε σε ισχύ από σήμερα

Στη δέσμευση να υπάρχουν καλύτεροι μισθοί για όλους την επόμενη τετραετία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού. Μέσω μηνύματος του στο Twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, ότι ακόμη οι μισθοί στη χώρα μας παραμένουν χαμηλοί.

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα €780. Έτσι, στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται. Όμως ξέρω πως οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Η δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία είναι απλή: καλύτεροι μισθοί για όλους», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αύξηση αγγίζει το 9,4% και στην παρούσα αφορά 585.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται βοηθήματα και επιδόματα, με αυτό της ανεργίας να διαμορφώνεται στα 479 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: Pagenews.gr