Μητσοτάκης και Τσίπρας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου

0
61

Άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος εν όψει της αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανάμεσα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλο και τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση του Κοινοβουλίου στο περιστύλιο της Βουλής.

Άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος εν όψει της αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανάμεσα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλο και τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση του Κοινοβουλίου στο περιστύλιο της Βουλής.

Προηγουμένως, έγινε γνωστό ότι τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη αντικαθιστά η κ. Καλλιόπη Σπανού καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Συνήγορος του Πολίτη. Τη θέση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου καταλαμβάνει ο κ. Άκης Σκέρτσος, ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Γιάννη Οικονόμου, που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον εκλογικό αγώνα και τη «μάχη της ψήφου».

Μετά την επίσημη διάλυση της Βουλής θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή, η οποία θα ορίσει τους κανόνες του εκλογικού «παιχνιδιού». Τα κόμματα θα ορίσουν εκπρόσωπο, ο οποίος θα μετάσχει στις διαβουλεύσεις για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου με βάση τα τελευταία ποσοστά του κάθε σχηματισμού, καθώς και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ.

Η πολιτική διαπάλη αποκτά πλέον όλο και πιο προσωπικό τόνο ανάμεσα στους προέδρους των δύο μεγάλων κομμάτων. Για «κυβέρνηση ηττημένων» και «πολιτική τερατογένεση» κατηγορεί την αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και ο Αλέξης Τσίπρας αντιτείνει ότι «αστάθεια και αβεβαιότητα είναι η ΝΔ και όχι η κυβέρνηση συνεργασίας».

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικεντρώσει στην επόμενη μέρα των εκλογών και στο πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε προσπάθεια της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει «κυβέρνηση ηττημένων», την οποία αποκαλεί «πολιτική τερατογένεση», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι «δεν βγαίνουν τα μαθηματικά» και ως εκ τούτου, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει μόνο αν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους “πολιτική τερατογένεση”, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είναι ένα καπρίτσιο, δεν είναι μια εμμονή δική μας που λέμε ότι αυτό θα συμβεί μονάχα αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το λέμε για να ψηφοθηρήσουμε. Το λένε τα μαθηματικά, τα απλά μαθηματικά. Δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αν δεν συμμετέχει σε αυτή το πρώτο κόμμα», αντιτείνει, από την πλευρά του,  ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr