Μητσοτάκης ΜΕΘ: Στο «Σωτηρία» ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια 50 νέων κλινών

0
53

Το «παρών» στα εγκαίνια των 50 νέων κλινών ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» θα δώσει σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι κλίνες αυτές έρχονται για να βοηθήσουν το νοσοκομείο, που είναι από αυτά που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες μέρες, τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπουργείο Υγείας, είχαν προαναγγείλει την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων με επιπλέον κρεβάτια στις ΜΕΘ. «Στο τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στις αρχές Οκτωβρίου.

Το βάρος στην Αττική, όπου η κατάσταση είναι δυσκολότερη σε σχέση με όλες τις άλλες περιοχές της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε εύθραυστη την κατάσταση στην Αττική, όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού, διαμηνύοντας ότι δεν πρέπει να εισέλθουμε στον χειμώνα με δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα. «Προφανώς, όσο δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες και προχωράμε προς τον χειμώνα, άρα όσο οι πολίτες μας κλείνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά, που ο συγχρωτισμός μεγαλώνει, δυσκολεύουν οι συνθήκες.

Για αυτό, η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μη μπούμε στον χειμώνα με κακά επιδημιολογικά δεδομένα. Βλέπω αυτήν τη στιγμή μία μερική σταθεροποίηση στην Αττική. Όμως, έχει δίκιο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που είπε ότι είναι εύθραυστη, που σημαίνει ότι έγκειται στη συμπεριφορά του καθενός μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο λεκανοπέδιο» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντέξει το ΕΣΥ». «Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας, στους επιστήμονές μας, στους νοσηλευτές μας, στους τραπεζοκόμους, στις καθαρίστριες, στους διοικητικούς. Αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Τους αγαπώ και τους ευχαριστώ για όλη την προσπάθειά τους. Είμαι κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Εκατόν εξήντα κέντρα υγείας κάνουν τεστ σε περιπατητικούς, με συμπτώματα που προσομοιάζουν στον κορωνοϊό. Θα τα καταφέρουμε και θα αντέξουμε όλοι μαζί. Θα αντέχουμε όσο ο κόσμος θα συναισθάνεται, θα αγαπά, θα συμπονά και θα φροντίζει τον διπλανό του. Θα καταλαβαίνει ότι όλοι μαζί προφανώς μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά, η συμπεριφορά αυτή η οποία θα οδηγήσει στο να επιμολύνουμε ακόμα και άθελά μας το διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας, τον παππού μας, τη γιαγιά μας, θα οδηγήσει, αν γεωμετρικά αυξηθεί αυτή η πίεση, σε πολύ μεγάλη δυσκολία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως οδήγησε σε πολύ μεγάλη δυσκολία πολύ πιο ισχυρές χώρες, πολύ πιο πλούσιες χώρες» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr