Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση σήμερα – Στο τραπέζι ο εθνικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό

0
13

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 11:οο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Στην συζήτηση θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο εθνικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι θα εμβολιαστούν στις 28 Δεκεμβρίου ενώ όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς τους πολίτες υπέρ του εμβολιασμού.

Αυτοί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο:

Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραλαμβάνει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTEch, με τους υγειονομικούς αλλά και πολιτικά πρόσωπα να υποβάλλονται σε εμβολιασμό. Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στο ΕΣΥ και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ θα έχει ξεκινήσει και η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα άτομα 65 ετών και άνω και στις ευπαθείς ομάδες, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εάν μολυνθούν.

Επίσης, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, σταδιακά, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 160.000 δόσεις από το εν λόγω σκεύασμα, ενώ έως το τέλος Ιανουαρίου θα φτάσουν επιπλέον 500.000 δόσεις. Επίσης, τον ίδιο, πρώτο μήνα του νέου έτους, στην Ελλάδα αναμένονται 200.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna και 300.000 δόσεις από την φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, «Ελευθερία» ξεκινά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, από πέντε νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού στην Αττική (πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο»), όπου συνολικά 250 άτομα από το προσωπικό, υγειονομικό και διοικητικό, θα λάβουν την πρώτη δόση, και έπειτα από 21 ημέρες θα κληθούν να λάβουν και τη δεύτερη δόση ώστε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της επιδημίας, όπως το προσωπικό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), των κλινικών covid-19 και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επίσης, προβλέπεται και η εμβολιαστική θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού των Κινητών Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) που θα διενεργήσουν στη συνέχεια τον εμβολιασμό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίων Νοσημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr