Μητσοτάκης: Στα Στα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» ο Πρωθυπουργός

0
54

Μητσοτάκης: Στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» θα παρευρεθεί σήμερα [19/5] ο Πρωθυπουργός

Στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» θα παρευρεθεί σήμερα [19/5] ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην τελετή παράδοσης του έργου ανακαίνισης από τον ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Κυριάκος Μητσοτάκης στους Ομογενείς: Η Ελλάδα είναι μια ζωντανή δημοκρατία με μια ακμάζουσα οικονομία

Με μία λαμπερή εκδήλωση, η ελληνοαμερικανική Κοινότητα υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ξενοδοχείο Willard InterContinental. Η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού, μετά την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο, ο οποίος έφτασε συνοδεία της συζύγου του, Μαρέβας σε πολυτελές ξενοδοχείο της λεωφόρου Πενσυλβάνια στην Ουάσιγκτον. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μια ζωντανή δημοκρατία με μια ακμάζουσα οικονομία.

“Και σήμερα, η Ελλάδα είναι μια ζωντανή δημοκρατία με μια ακμάζουσα οικονομία. Μια χώρα που κατάφερε να ξεπεράσει μια πολύ οδυνηρή οικονομική κρίση. Μια χώρα που προσφέρει ξανά ελπίδα στους νέους της. Ίσως το πιο ενθαρρυντικό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι πολλοί νέοι που έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν στην Ελλάδα” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για τις πολυάριθμες προκλήσεις

”Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολυάριθμες προκλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας από την Τουρκία όταν επιχείρησε να στείλει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας, από τα σύνορά μας στον Έβρο.” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας

Και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί και σε ό,τι αφορά την περιφερειακή της παρουσία. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω επίσης με τον Πρόεδρο Biden τη σημασία αυτής της διμερούς σχέσης όχι μόνο στο πλαίσιο της στρατηγικής μας συνεργασίας, αλλά και στο πλαίσιο της νέας ενεργειακής αρχιτεκτονικής στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα γίνεται πύλη εισόδου για το φυσικό αέριο από την περιοχή, αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επενδύουμε στις ενεργειακές μας υποδομές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr