Μητσοτάκης στην Ομογένεια: Μεγάλο ενδιαφέρον για μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα

0
18

Μητσοτάκης στην Ομογένεια: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ενώπιον μελών της ομογένειας ανέτρεξε στο πρόσφατο παρελθόν της χώρας.

Για την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδος στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά και τον ξεχωριστό ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει η Ομογένεια στο success story της χώρας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης, ώρα Νέας Υόρκης το «The Hellenic Initiative» και έδωσε το παρών και η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα και με τον Αρχειοπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Μητσοτάκης στην Ομογένεια: Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ό,τι ήταν την περασμένη δεκαετία

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μίλησε για το κύρος και την ανάκαμψη της Ελλάδος μετά την δεκαετή κρίση:

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ό,τι ήταν την περασμένη δεκαετία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και περιέγραψε τη μετάβαση από την εποχή των μνημονίων στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» που καταρτίστηκε, όπως είπε «από Έλληνες για Έλληνες», εγκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ΕΕ, και «λαμβάνουμε ήδη τα πρώτα ευρωπαϊκά κονδύλια για να το υλοποιήσουμε».

Μητσοτάκης στην Ομογένεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ενώπιον μελών της ομογένειας χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη (03.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), ανέτρεξε στο πρόσφατο παρελθόν: «Την περασμένη δεκαετία, πάντα ζητούσαμε από τους Ευρωπαίους στήριξη για πακέτα διάσωσης. Ήμασταν πάντα υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με τις κατευθυντήριες γραμμές τους για τις μεταρρυθμίσεις. Για πρώτη φορά έχουμε το δικό μας σχέδιο για το μέλλον της χώρας».

Δεν έκρυψε, δε την ικανοποίηση του για ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για τις ευκαιρίες, που παρουσιάζει πλέον η χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μητσοτάκης στην Ομογένεια: Αισιοδοξία για την οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές, που διανοίγονται για την Ελληνική Οικονομία: «είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2021 από το 3,6% στο 5,9%. Aναμένω ότι η ανάπτυξη αυτή θα είναι ακόμη υψηλότερη, αλλά προτιμούμε να είμαστε συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε, εξάλλου, να αναφερθεί και στην ισχυροποίηση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου: «η Ελλάδα είναι ισχυρότερη οικονομικά, αλλά είναι επίσης ισχυρότερη γεωπολιτικά. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ισχυρών συμμαχιών σε μια σχετικά ασταθή περιοχή του κόσμου. Είμαστε ισχυρότεροι στρατιωτικά από ό,τι ήμασταν πριν από δύο χρόνια, από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, από ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Αλλά είμαστε επίσης ισχυρότεροι ως προς το “brand” Ελλάδα. Είμαστε ισχυρότεροι και ως προς κάτι πολύ σημαντικό και αυτό είναι η “ήπια ισχύς” της Ελλάδας, η ακτινοβολία που έχει στο εξωτερικό».

Ο πρωθυπουργός έδωσε, τέλος, ιδιαίτερη έμφαση στην αντιστροφή της τάσης του brain drain: «Βλέπουμε νέους ανθρώπους που έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία να επιδιώκουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να χτίσουν μια ζωή στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν οικογένεια στην Ελλάδα και να συνδέσουν το επαγγελματικό τους μέλλον με το μέλλον της χώρας. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα προσωπικά και μας δίνει, ειλικρινά, την ενέργεια και το κουράγιο να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr