Μητσοτάκης: Το Μεταναστευτικό απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική

0
58

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών.

Την κοινή ευρωπαική διάσταση που έχει κάθε σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του μεταναστευτικού ζητήματος υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει, και σωστά, στον κοινοτικό τρόπο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, η οποία μαστίζει την Γηραιά Ήπειρο και κατ’ επέκταση, και την πατρίδα μας. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών.

Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης», τονίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει σημειώνοντας πως «είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη, καθώς και την ομιλία του στην Πάτρα και είχε επικοινωνία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ναυαγίου και για την εξέλιξη των πολύωρων επιχειρήσεων έρευνας που συνεχίζονται.  Σημειώνουμε ακόμη ότι προς ακύρωση βαίνει και το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Η τηλεμαχία είχε οριστεί, στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής για σήμερα, Πέμπτη.

Πηγή: Pagenews.gr