Μητσοτάκης Τουρκία: Θετικό βήμα η επανέναρξη των διευρευνητικών επαφών – Χρειάζεται συνέπεια από την Άγκυρα

0
88

Στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά.  «Η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης Κορυφής που έγινε σήμερα Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου», προσθέτοντας πως «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ. Νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ μετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Με στελέχη της Fraport συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με ανώτατα στελέχη της Fraport και της Fraport Greece. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Fraport AG Stefan Schulte, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ της Fraport Greece Χρήστο Κοπελούζο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece Alexander Zinell. Παρών από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συνάντηση εκφράστηκε ικανοποίηση για την εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης για τα εκκρεμή ζητήματα και καταγράφηκε κοινή κατανόηση για τη συνέχιση και τη διεύρυνση των σχετικών επενδύσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει μια φιλοεπενδυτική και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση διασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση των μεγάλων ξένων επενδύσεων στη χώρα».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση

Δείτε ρεπορτάζ για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr