Μητσοτάκης – Τσιόδρας: «Η πανδημία δεν είναι ψέμα»

0
46

Ειδική μνεία στους συνωμοσιολόγους αλλά και στους «ψεκασμένους» -όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός – έκαναν σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών τους για τον κορωνοϊό και την επιβολή καθολικού lockdown από το πρωί του Σαββάτου (στις 06:00 το πρωί).

«Υπάρχουν διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις. Υπάρχουν οι “ψεκασμένοι”, που σου λένε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Εκεί, μια βόλτα νομίζω από τα νοσοκομεία, είναι η καλύτερη απάντηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να τονίσουμε την ανάγκη του κόσμου να απευθύνεται στους ειδικούς, να ενημερώνεται από αυτούς, να μην ενημερωνόμαστε από τον κοινωνικό μας περίγυρο. Φυσικά δεν έχει το εμβόλιο μικροτσίπ για να μας παρακολουθούν, αλλά δυστυχώς σε μια μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ το 28% το πιστεύει αυτό! Τέτοιου είδους ψευδείς θεωρίες οδηγούν στη χαμηλή εμπιστοσύνη του κόσμου στους επιστήμονες και επηρεάζουν βέβαια πράγματα καταλυτικά για την πορεία της πανδημίας. Η πανδημία δεν είναι ψέμα. Ο ιός είναι εδώ», σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της επιτροπής Λοιμωξιλόγων στο υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο καθηγητής αναφέρθηκε στα εμβόλια κατά του ιού. Σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα υπάρξει ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου και τόνισε ότι είναι καταλυτικό στην καταπολέμηση της πανδημίας.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουν θετικά αποτελέσματα τρία εμβόλια, που έχουν διαφορετικό σχεδιασμό κατασκευής και φύλαξης το καθένα και θα πρέπει να χορηγηθούν διαφορετικά. Ο υπουργός Υγείας έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα σχεδιασμό υλοποίησης της εμβολιαστικής προσπάθειας. Όπως εισηγήθηκε και η καθηγήτρια κυρία Θεοδωρίδου, θα υπάρχει ιεράρχηση στον εμβολιασμό. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια με διαφάνεια έτσι ώστε αυτή η κοινή προμήθεια να γίνει ισότιμα σε όλη την . Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχουμε το εμβόλιο ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα από τους πρωτοπόρους τρεις και ακολουθούν 4 εμβόλια τον επόμενο χρόνο» είπε επί του θέματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr