Μοναδικό video του Guardian για το πλύσιμο των χεριών

0
65

Ένα βίντεο του Guardian ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Συγκεκριμένα, το βίντεο δείχνει μία δασκάλα σε ένα σχολείο να έχει τοποθετήσει δύο πιάτα με νερό όπου το ένα περιέχει πιπέρι και το άλλο σαπούνι. Η δασκάλα θέλει να εξηγήσει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι για την υγεία  το πλύσιμο των χεριών, έτσι βάζει ένα κοριτσάκι, την Issa, να βάλει το δάχτυλό της μέσα στο πιάτο με το πιπέρι, το οποίο το έχει ονομάσει «virus water», δηλαδή «μολυσμένο νερό».

Εξαιρετικό βίντεο της Guardian. Θα πρέπει να το υιοθετήσει ο ΕΟΔΥ με Ελληνικούς υπότιτλους.

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Samstag, 14. März 2020

«Βάλε το δάχτυλό σου στο μολυσμένο νερό», «Εντάξει», απαντά η Issa. «Κουνήθηκαν καθόλου τα κομματάκια πιπεριού;», ρώτησε η δασκάλα.  «Όχι», αποκρίθηκε η Issa.

«Τώρα, βλέπεις πιπέρι στο δάχτυλο σου, δεν θέλουμε να έχουμε μολυσμένα δάχτυλα, έτσι δεν είναι παιδιά; Τώρα βάλε το δάχτυλο σου στο πιάτο με το σαπούνι και μετά τοποθέτησε το στο πιάτο με το μολυσμένο νερό». Τα παιδάκια εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν ότι τα κομματάκια πιπεριού μετακινήθηκαν προς τα πίσω λόγω του σαπουνιού.

«Είδατε πόσο σημαντικό είναι το να πλένουμε τα χέρια μας;», είπε η δασκάλα στο τέλος του βίντεο.

Ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος, στη σελίδα του στο Facebook σχολίασε πως αυτό το εξαιρετικό βίντεο θα πρέπει να το υιοθετήσει ο ΕΟΔΥ με ελληνικούς υπότιτλους.

Πηγή: Pagenews.gr