Μόρια 2020: Τα τμήματα που έπεσαν κάτω από τα 1000

0
169

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων δόθηκε σήμερα καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να σημειώσουμε ότι επιτυχόντες ήταν το 77% των μαθητών. Εντύπωση προκαλούν τρεις σχολές που βρίσκονται κάτω από τα 1000 μόρια. Ποιες είναι αυτές;

Πρόκειται για τα τμήματα:

  • Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα στο Καρπενήσι. Βάση εισαγωγής 2020: 625.
  • Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Μεσολόγγι. Πτώση: Βάση εισαγωγής 2020: 875.
  • Περιβάλλοντος, του Ιόνιου Πανεπιστημίου, με έδρα τη Ζάκυνθο. Βάση εισαγωγής 2020: 900.

Να θυμίσουμε, ότι πέρσι, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής ήταν 4.016, στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στη Θεσσαλονίκη.

Πώς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα οι ενδιαφερόμενοι

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας: https://results.it.minedu.gov.gr.

Εκεί πληκτρολογούν:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα απεστάλησαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια μέχρι το μεσημέρι. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών – αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών – Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Μπορείτε να δείτε τις βάσεις για:

Τα ΕΠΑΛ ημερήσια εδώ.

Τα ΓΕΛ ημερήσια 10% εδώ.

Τα ΓΕΛ ΝΕΟ  εσπερινά εδώ.

Τα ΓΕΛ ΝΕΟ εδώ.

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας

Μήνυμα προς μαθητές και εκπαιδευτικούς έστειλε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο περιθώριο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. «Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας», δήλωσε ανάμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr