Μόρια φωτιά: Έτσι η Ελληνική Αστυνομία οδηγήθηκε στις συλλήψεις για τον εμπρησμό

0
90

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η επιχείρηση που στήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντοπισθούν ποιοι κρύβονται πίσω από τις φωτιές που έκαναν στάχτη το ΚΥΤ της Μόριας.

Εφτά ημέρες έχουν περάσει περίπου από την καταστροφική εκείνη νύχτα, κατά την οποία αναγκάστηκαν να μείνουν στον δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα λοιπόν, Τρίτη (15 Σεπτεμβρίου) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πέντε συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία. «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα, αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται», είχε αναφέρει ο υπουργός.

Και προσέθεσε το εξής: «Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι, έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο: Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως η λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι Αφγανοί και οι δύο από τους πέντε είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ανήλικος, ο πιο δραστήριος, είχε μεταφερθεί με άλλους ανήλικους στην Πιερία, την επομένη της φωτιάς.

Πώς ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφεραν να πιάσουν τους φερόμενους ως εμπρηστές

Όσο αφορά στο πώς ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφεραν να πιάσουν τους φερόμενους ως δράστες, οι πληροφορίες από το newsit αναφέρουν πως στο στόχαστρό τους είχε μπει μια μεγάλη ομάδα ατόμων που λίγο πριν από τη φωτιά στη Μόρια έστησαν οδοφράγματα στον δρόμο πριν την είσοδο του ΚΥΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν την επέμβαση της Αστυνομίας. Κατά την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων, η συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών ανέβηκε στον λόφο πάνω από τη Μόρια και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να ξεπηδούν περιφερειακά του ΚΥΤ εστίες φωτιάς σε ελαιόδεντρα.

Η ενεργοποίηση των δύο Υπηρεσιών έγινε έπειτα από συγκεκριμένα δεδομένα που έφτασαν στα χέρια των Αρχών, όσον αφορά στην πλήρη καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την προσπάθεια ορισμένων εκ των μεταναστών να κάψουν το κοντέινερ, στο οποίο ήταν αποθηκευμένα όλα τα χαρτιά των φιλοξενούμενων αλλοδαπών και κυρίως τα αρνητικά πορίσματα για τις αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου, από συγκεκριμένες ομάδες μεταναστών.

«Bye Bye, Μόρια» τραγουδούσαν οι μετανάστες όταν καιγόταν η Μόρια

Επιπροσθέτως, αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο λίγη ώρα αφού είχε ξεσπάσει η πρώτη πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο είχε αναρτηθεί στο Τwitter που έδειχνε τον καταυλισμό να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και την ίδια στιγμή να ακούγονται μετανάστες, οι οποίοι προφανώς τραβούσαν το βίντεο, να τραγουδούν «Bye Bye, Μόρια». Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάποιος από τους πέντε συλληφθέντες, φέρεται να είναι αυτός που τραγουδά το «Bye Bye, Μόρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr