Μόρια μετανάστες: Φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ

0
66

Μόρια μετανάστες: Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε εγκαταστάσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Stand by Me Lesvos», στην περιοχή της Μόριας. Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα κοντέινερ, που περιείχε εξοπλισμό και ρούχα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς επίσης και σε μία σκηνή.

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, που κατάφεραν άμεσα να κατασβέσουν την πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα. Όλα αυτά την ώρα που το νησί συνεχίζει να ζει τον δικό του Γολγοθά, με τους μετανάστες να έχουν εγκατασταθεί πλήρως και τους κατοίκους να φοβούνται για την υγεία τους εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης τόνισε μεταξύ άλλων πως τα δημοσιεύματα που αναφέρουν τη δημιουργία 28 νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα είναι αναληθή. Ο Νότης Μηταράκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως τα πράγματα από εδώ και στο εξής θα κυλήσουν πιο ομαλά, τόσο στα νησιά όσο και στα σύνορα του Έβρου, καθώς η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φρούρηση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων.

«Το θέμα αυτό αποτέλεσε τροφή για τα κέντρα συστηματικής παραγωγής παραπληροφόρησης και fake news γύρω από την μεταναστευτική κρίση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ψέματα με μικρό χρόνο ζωής και ακόμη μικρότερη επίδραση στην ελληνική κοινωνία» ήταν η απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση για τη δημιουργία 28 νέων δομών φιλοξενίας.

Πηγή: Pagenews.gr