Μόσχα για εμπάργκο: Θα συνεχιστούν οι εισαγωγές πετρελαίου από τρίτους

0
59

Μόσχα για εμπάργκο: Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας μετά την ανακοίνωση του έκτου πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Μετά την ανακοίνωση του έκτου πακέτου κυρώσεων από την Πρόεδρο της Κομισιόν, η Μόσχα αντέδρασε. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μέσω τρίτων χωρών όταν θα εφαρμόσει το εμπάργκο, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ανω Βουλής.

Η Λάιεν παρουσίασε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Προτείνεται η απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου από την Ευρώπη, με πλήρη απαγόρευση εισαγωγής δια θαλάσσης και μέσω αγωγών διυλισμένου και αργού πετρελαίου. Αυτό θα γίνει με τρόπο σταδιακό, εντός έξι μηνών για το αργό πετρέλαιο και μέχρι το τέλος του έτους για τα διυλισμένα προϊόντα.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό πρόσθετων σημαντικών ρωσικών τραπεζών καθώς και την μετάδοση στην ΕΕ τριών ακόμη ρωσικών ειδησεογραφικών καναλιών.

Ρωσικές κυρώσεις σε 63 Ιάπωνες αξιωματούχους

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος 63 ιαπώνων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και καθηγητών για “απαράδεκτη ρητορική” εναντίον της Μόσχας, όπως την χαρακτήρισαν.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων αξιωματούχων, και τα ονόματα του ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, του υπουργού Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι και του υπουργού Αμυνας Νομπούο Κίσι.

Οι κυρώσεις προβλέπουν την επ’ αόριστον απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία των συγκεκριμένων προσώπων, ανέφερε το υπουργείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr