Μόσιαλος κορωνοϊός: «Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα»

0
40

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος μας προειδοποιεί ότι σήμερα μπορεί να ανακοινωθεί νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Διαβάστε τι αναφέρει στο Facebook ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό:

«Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα.  Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία,…

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Θυμίζουμε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού χθες «έσπασαν» κάθε αρνητικό ρεκόρ αφού ανακοινώθηκαν 667, ενώ σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση στην Καστοριά κρίσιμη. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε ότι η απόφαση για το αν η περιοχή θα περάσει στο επίπεδο 4, που σημαίνει τοπικό lockdown θα ανακοινωθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα.

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη», ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με «κλάστερς» που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr