Ν. Μηταράκης: Δεν θα αποφασίζουν οι διακινητές μεταναστών ποιοι θα έρχονται στην ΕΕ

0
14

O κ. Μηταράκης ανέφερε πως το 2015 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με 1 εκατομμύριο αφίξεις, νούμερο το οποίο αντιστοιχούσε στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Στην εκπομπή «HARDtalk» του BBC εμφανίστηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ζητήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό, ενώ μίλησε και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και τις επισυνδέσεις.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι το περιστατικό του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και η κυβέρνηση σκοπεύει μέσω της Ανεξάρτητης Επιτροπής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση, να βγάλει το πόρισμα πριν τις εκλογές σημειώνοντας πως θα «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να λάβουν τις απαντήσεις. Επίσης η δικαστική διερεύνηση θα μπορέσει να καταλογίσει τις όποιες ευθύνες. Παράλληλα ο κύριος Μηταράκης ανέφερε πως η κυβέρνηση είχε κάνει βήματα  για τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου, ωστόσο, αυτά δεν ήταν τελικά αρκετά.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Μετανάστευσης σχολίασε το ζήτημα των επισυνδέσεων, ξεκαθαρίζοντας, όπου έγιναν, πραγματοποιήθηκαν με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Υπογράμμισε δε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή που μετέτρεψε τις παράνομες παρακολουθήσεις σε πλημμέλημα ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ξανά, σε κακούργημα. Ξεκαθάρισε ότι το λογισμικό παράνομων επισυνδέσεων, Predator είναι παράνομο στην Ελλάδα και δεν χρησιμοποιείται από τις αρχές.

Στη συνέχεια, συζητώντας για το μεταναστευτικό, ο κύριος Μηταράκης πραγματοποίησε αναδρομή στην πολιτική της Ελλάδας επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σε μικρότερο βαθμό, μεταναστευτικές πιέσεις. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως το 2015 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με 1 εκατομμύριο αφίξεις, νούμερο το οποίο αντιστοιχούσε στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Stephen Sackur  υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ, όπως συνέβαινε με τις δομές στην περίπτωση της Μόριας, προσφέροντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους αιτούντες άσυλο.

Απαντώντας στις καταγγελίας ΜΚΟ, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με τις ΜΚΟ που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο ωστόσο αν μια ΜΚΟ συνδιαλέγεται με διακινητές για να φέρει παρανόμως μετανάστες σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυτόματα αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα.

Θύμισε δε και την υπόθεση της «μικρής Μαρία» στον Έβρο, λέγοντας πως η χώρα μας εμφανίστηκε από μερικά ΜΜΕ ως ένα κράτος ψυχρό το οποίο άφησε ένα μικρό παιδί να χάσει τη ζωή του ενώ τελικά η συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν και ΜΚΟ αποδείχτηκε ψευδής ενώ το συγκεκριμένο παιδί δεν υπήρξε ποτέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr