Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Τουρκία παραμένει στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν

0
36

Το ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο, όπου η Άγκυρα είναι με το Αζερμπαϊτζάν στην επταήμερη σφοδρή μάχη του εναντίον αρμενικών δυνάμεων στον αποσχισθέντα θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τόνισε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Άλλοι 51 αυτονομιστές στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται, για έβδομη ημέρα, οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης.

Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, ξεπέρασε έτσι τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει και προσέθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr