Νάσος Ηλιόπουλος άνοιγμα σχολείων: Είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα

0
174

«Εν μέσω πανδημίας θα είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα», σχολίασε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Ηλιόπουλος για το κυβερνητικό αλαλουμ στα σχολεία. Δέσμη προτάσεων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων παρουσιάζει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης σε ανάρτησή του, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την διαχείριση του ζητήματος.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν εναντίον τους το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αντιφάσεις της δικής τους πολιτικής τροφοδοτούν τις θεωρίες συνωμοσίας» είπε, ο ίδιος. «Προσλήψεις εκπαιδευτικών, έως 15 μαθητές ανά τμήμα: η μόνη ασφαλής επιλογή για το άνοιγμα των σχολείων», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θυμίζουμε ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε στην ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

«Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για μια μεγάλη επένδυση στην δημόσια παιδεία, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Η κυβέρνηση ενώ σπαταλά με πρόσχημα την πανδημία δημόσιο χρήμα ακόμα για τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ που χαρίζει σε ιδιωτικές κλινικές, αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα έως 15 μαθητές.

Αντίθετα εν μέσω πανδημίας θα είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα. Ο κ. Μητσοτάκης το ομολόγησε κυνικά χθες στη Βουλή. Την ώρα που ήδη εντοπίζονται κρούσματα σε εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την διεξαγωγή των απαραίτητων τεστ τόσο πριν ανοίξουν τα σχολεία όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Ακόμα και στο ζήτημα προμήθειας μασκών προχώρησε σε σχεδιασμό παροχής τους με καθυστέρηση και απουσία οργάνωσης, μετά την κοινωνική και πολιτική κατακραυγή.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν εναντίον τους το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αντιφάσεις της δικής τους πολιτικής τροφοδοτούν τις θεωρίες συνωμοσίας. Τους καλούμε έστω και τώρα να ακούσουν τη φωνή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλες και όλους».

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, έως 15 μαθητές ανά τμήμα: η μόνη ασφαλής επιλογή για το άνοιγμα των σχολείων.Η πανδημία…

Gepostet von Νάσος Ηλιόπουλος am Dienstag, 8. September 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr