Νάσος Ηλιόπουλος: Έρχεται η ώρα της ήττας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

0
24

Νάσος Ηλιόπουλος: «Σε κάθε περίπτωση, τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη σημαίνουν τρία χρόνια κοινωνικής καταστροφής», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Έρχεται πολύ γρήγορα η ώρα της ήττας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται πιο κοντά η πολιτική αλλαγή». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε η έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel» αναφέρθηκε στα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει, με ορίζοντα την πολιτική αλλαγή, πολύ συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραπέμποντας σε 5 σημεία στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Τα σημεία αυτά ομαδοποιούν προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη ακουστεί στον προγραμματικό μας λόγο και δείχνουν ότι οι προτεραιότητές μας ακουμπούν στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή οι πολίτες», εξήγησε. «Ακόμα, το ζήτημα της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πολύ σημαντικό εφόσον συζητάμε για πιο στρατηγικές αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στην κοινωνία και οικονομία», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για την διακυβέρνηση Μητσοτάκη

«Σε κάθε περίπτωση, τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη σημαίνουν τρία χρόνια κοινωνικής καταστροφής», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ανέφερε συγκεκριμένα: «τρία χρόνια Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνουν 3 δισ., συνολικά, περικοπές στους συνταξιούχους από την κατάργηση του μέρους της 13ης σύνταξης που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019». «Ταυτόχρονα, με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στον κατώτατο μισθό έχασαν μόνο τον περασμένο Γενάρη, το 14% της αγοραστικής τους δύναμης λόγω πληθωρισμού», πρόσθεσε.

Για την ακρίβεια

Όσον αφορά την ακρίβεια, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακόμα ψάχνει να βρει αν υπάρχουν υπερκέρδη στην ελληνική αγορά ενέργειας». «Όποιος συγκρίνει τις τιμές παραγωγής με τις τιμές χονδρικής στο ρεύμα, βλέπει ότι το τελευταίο εφτάμηνο οι ελληνικές επιχειρήσεις ενέργειας έχουν υπερκέρδη που προσεγγίζουν το 1,5 δισ. Για ποιο λόγο να μην φορολογηθούν αυτά τα κέρδη;», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ήδη από τον Οκτώβριο η Κομισιόν έχει δώσει, μέσω της εργαλειοθήκης της, τη δυνατότητα να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην το κάνει», σημείωσε, «όπως επέλεξε να βάλει πλαφόν στον κατώτατο μισθό». «Μιλάμε για μια κυβέρνηση που επιλέγει να στραγγαλίσει την κοινωνική πλειοψηφία, έχει επιλέξει την ακρίβεια. Και να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι αυτός ο λογαριασμός θα του έρθει και δεν θα μπορεί να πληρωθεί με δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr