Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μεταφέρει γιατρούς στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα στοιχειώδη

0
61

Σε δήλωση του  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «μεταφέρει γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής, στη Βόρεια Ελλάδα και όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, τους μεταφέρει χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, όπως τη διαμονή τους», προτάσσοντας το γεγονός ότι πέρασε από τα χειροκροτήματα στις «μουσικές καρέκλες».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, να μην επιτάξει τις απαραίτητες ιδιωτικές κλινικές και ότι αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της Αττικής για να κλείσει τρύπες στη Βόρεια Ελλάδα.

«Οι ελλείψεις όμως δεν αντιμετωπίζονται με το να βάζει τους γιατρούς να παίζουν… μουσικές καρέκλες», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος, εξηγώντας ότι η μόνη λύση είναι η άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. «Ζητάμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές των πολιτών», σημειώνει.

«Καταγράφουμε αρνητικές πρωτιές σε μια σειρά από δείκτες. Η κυβέρνηση όμως πανηγυρίζει και συνεχίζει να δηλώνει περήφανη», είχε σχολιάσει ο κος Ηλιόπουλος για τη λίστα… Bloomberg, το οποίο «δεν είχε την τύχη να συμμετέχει στη λίστα Πέτσα και κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας».

«Είναι περήφανη που αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ μεταφέρει υγειονομικούς απ’ τα νοσοκομεία της Αττικής στη Βόρεια Ελλάδα. Περήφανη που αντί για δωρεάν μαζικά τεστ, κάνει λοταρίες. Περήφανη που στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δε θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων». «Η κοινωνία αντιμετωπίζει μία νέα τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας έχει δύο σκέλη -υγειονομικό και οικονομικό. Και στα δύο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε πλήρως», είχε δηλώσει επίσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5». «Αλήθεια, δεν ντρέπεται να δηλώνει περήφανος ο κ. Κικίλιας από τη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας, όταν έχουν χάσει τη ζωή τους από αρχές Νοέμβρη χιλιάδες συμπολίτες μας;», αναρωτήθηκε, σχολιάζοντας ότι «μέχρι και το Bloomberg καταγράφει ότι είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr