Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συντονίζει το πλιάτσικο κατά των πολιτών στην ενέργεια

0
101

Νάσος Ηλιόπουλος: Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» τόνισε ότι: «Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια όλο τον Απρίλιο στην τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική και το 99% των αυξήσεων περνά στους πολίτες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Για μια «επικίνδυνη κυβέρνηση που συντονίζει το πλιάτσικο των εταιρειών ενέργειας εις βάρος των νοικοκυριών», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» τόνισε ότι: «Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια όλο τον Απρίλιο στην τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική και το 99% των αυξήσεων περνά στους πολίτες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «η δεύτερη χώρα στο αντίστοιχο ποσοστό είναι η Αυστρία με 46%». «Όταν βλέπουμε τέτοια διαφορά, στην πραγματικότητα μιλάμε για πλιάτσικο. Και αυτός που συντονίζει το πλιάτσικο απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε λογαριασμούς 4 και 5 φορές πάνω, υπογράμμισε: «ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε το ύψος των αυξήσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσε να έχει λάβει η κυβέρνηση και δεν το έχει κάνει». «Για ποιο λόγο θα έπρεπε να περιμένουμε 7 μήνες, με τους λογαριασμούς να έχουν εκτοξευτεί και με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να μην μπορεί να βγάλει το μήνα;», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Πριν από μερικούς μήνες, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε ότι για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα. Αυτή η κατάσταση πλέον έχει χειροτερεύσει», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα υπερκέρδη που καταγράφουν οι εταιρείες ενέργειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε: «μετά από τόσο καιρό, ακόμα αναζητούν αν υπάρχουν υπερκέρδη, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας». «Η σύγκριση ανάμεσα στις τιμές παραγωγής και στις τιμές πώλησης του ρεύματος στη χονδρεμπορική, δείχνει ότι τους τελευταίους 7 με 8 μήνες οι εταιρείες έχουν κέρδη που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ», σημείωσε.

Επαναλαμβάνοντας ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ρήτρα Μητσοτάκη», εξήγησε: «με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, αυξήθηκε η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καταλήξαμε σήμερα, αντί να έχουμε μια ΔΕΗ που παρεμβαίνει στην αγορά, να λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το να πηγαίνει καλά η μετοχή της». «Αντίθετα, την περίοδο ’15-’19 δεν υπήρξε ούτε 1 ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς και αυτό μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή κατάσταση», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Η κυβέρνηση, όμως, προκαλεί τους πολίτες και με τα goldenboys της ΔΕΗ που παίρνουν μισθούς 360.000 ευρώ το χρόνο, που δίνουν 16 εκ. bonus στον εαυτό τους ως μετοχές, με τα goldenboys που χτίζουν “παλάτια” τη στιγμή που οι πολίτες δεν βγάζουν το μήνα», δήλωσε.

Ακόμα, αναφερθείς στην πανδημία, τόνισε: «με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ζήσαμε μια υγειονομική τραγωδία, με τη χώρα να έχει ξεπεράσει πλέον σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό, το Βέλγιο και την Ιταλία».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, μιλάμε για μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει άμεσα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr