Νάσος Ηλιόπουλος: Ο πρωθυπουργός έρχεται στη Βουλή απολογούμενος – Δεν θα επιτρέψουμε αντιπερισπασμούς

0
32

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του».

Επιπλέον, προέταξε το εξής: «Για αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος και δεν θα επιτρέψουμε φτηνούς αντιπερισπασμούς, όπως το να στραφεί η συζήτηση στα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM 93.4» της Πάτρας, ότι «χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ανθρώπους βγήκαν μπροστά να μιλήσουν για όσα υπέστησαν και να μοιραστούν τον εφιάλτη τους μαζί μας» και πως το κρίσιμο είναι πώς ενδυναμώνεται η φωνή αυτών των ανθρώπων, πώς δημιουργείται ένα πλαίσιο που θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτό είναι που δεν έκανε στην υπόθεση Λιγνάδη».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «από τις 6 Φεβρουαρίου που υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία εναντίον του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αντιθέτως για μέρες μιλούσε για φήμες και τοξικό κλίμα», ενώ «ο πρωθυπουργός -δια του κυβερνητικού εκπροσώπου- δήλωσε στις 15 Φεβρουαρίου ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους».

Και ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «όλη αυτή η διαδικασία δεν έστελνε σήμα διερεύνησης των καταγγελιών, έστελνε ξεκάθαρο σήμα συγκάλυψης», για να σχολιάσει πως «όλα αυτά, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμο είναι για τις διωκτικές αρχές, όταν μιλάμε για τέτοιας μορφής εγκλήματα, να δράσουν γρήγορα και να διεξάγουν έρευνα σε προσωπικό υλικό -για παράδειγμα- του κατηγορούμενου».

Αυτό που εξήγησε είναι ότι η στάση κυβέρνησης και Μενδώνη «άλλαξε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι εναντίον του κ. Λιγνάδη υπήρχε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα» και πως έτσι «σήμερα βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης να πέφτουν σε απίστευτες αντιφάσεις, με τον κ. Σκέρτσο να δηλώνει ότι οι ίδιοι ζήτησαν από τον κ. Λιγνάδη να παραιτηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τόσες μέρες η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης μας έλεγαν ψέματα».

Τέλος, όσο αφορά στην υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλέξει ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα -για να υπερασπιστεί τον πελάτη του- να εκφέρει κακοποιητικό λόγο εναντίον των ανθρώπων που έκαναν τις καταγγελίες, μιλώντας για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr