Νάσος Ηλιόπουλος: Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε στη Βουλή ότι έλεγαν ψέματα για την υπόθεση Λιγνάδη

0
51

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δηλώσεις του άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παραδέχθηκε στη Βουλή πως για 15 μέρες έλεγε ψέματα για την υπόθεση Λιγνάδη».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM», «σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μας έλεγαν ψέματα ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους». Και ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός είπε ότι από τον κ. Λιγνάδη ζητήθηκε να παραιτηθεί», για να σημειώσει ότι «αν τον πιστέψουμε, τότε παραδέχθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη συγκάλυψη, γιατί ουσιαστικά υποστήριξε ότι η καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 Φεβρουαρίου ήταν αρκετή για να ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν ήταν αρκετή για να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

«Και τα δύο μαζί δεν γίνονται όμως», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «όπως δείχνουν όλα αυτά, έχουμε κάθε δίκιο να μιλάμε για σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη. Ο βούρκος είναι η προσπάθεια συγκάλυψης».

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα τις εκλογές γινόταν συζήτηση ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση» και πως «για αυτόν τον λόγο, ήταν προσωπική του επιλογή και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής του αλαζονείας, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του».

Και υπογράμμισε ότι «με όρους πολιτικής δειλίας, επέλεξε να χρεώσει τον κ. Λιγνάδη στην κ. Μενδώνη», σημειώνοντας ότι «μένει να δούμε αν ‪σε 15 ημέρες‬ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωρίζει και την κ. Μενδώνη ή κάποιος άλλος θα την έχει βάλει στο υπουργικό συμβούλιο». Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «υιοθέτησε τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Λιγνάδη, ότι οι επιθέσεις στην κ. Μενδώνη γίνονται επειδή η ίδια έχει ξεκλειδώσει επενδύσεις».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να πει ότι η κ. Μενδώνη δέχεται επιθέσεις επειδή δήθεν έχει ενοχλήσει τις συντεχνίες, υιοθετώντας ουσιαστικά την επίθεση που κάνουν όλες αυτές τις μέρες στελέχη της ΝΔ -όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Ρωμανός- στους ηθοποιούς και τους ανθρώπους του πολιτισμού», συμπλήρωσε. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν να μοιραστούν αυτό το βάρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr