Νάσος Ηλιόπουλος: Το πιο μαζικό συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ

0
114

Νάσος Ηλιόπουλος: Κάνοντας λόγο για «το πιο μαζικό συνέδριο που έχει κάνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ότι «βγαίνουμε από το συνέδριο με 5+1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας, προτάσεις που ταυτόχρονα απευθύνονται, ως βάση διαλόγου, σε κάθε προοδευτική δημοκρατική δύναμη».

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που επίκειται σύντομα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Κάνοντας λόγο για «το πιο μαζικό συνέδριο που έχει κάνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ότι «βγαίνουμε από το συνέδριο με 5+1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας, προτάσεις που ταυτόχρονα απευθύνονται, ως βάση διαλόγου, σε κάθε προοδευτική δημοκρατική δύναμη».

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι «είμαστε εδώ και καιρό σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο –και από την κοινωνία πια- ότι έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής». «Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής γιατί ο μήνας δεν βγαίνει, γιατί η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, είναι δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων στο ρεύμα, γιατί στην ΕΕ ο μέσος όρος αυξήσεων στα τρόφιμα είναι στο 5% και στη χώρα μας ξεπερνά το 15%», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για τον κατώτατο μισθό

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν που είχε το 2010, ενώ το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης με δύο εξαιρέσεις –η Ελλάδα είναι η μία- το 2020 και το 2021 αύξησαν τον κατώτατο μισθό». «Με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, όσοι είναι στον βασικό μισθό, μόνο το Γενάρη έχασαν το 14% της αγοραστικής τους δύναμης. Άρα όταν εμείς προτείνουμε την αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, είναι πρώτα απ’ όλα γιατί αποτελεί βασικό μέσο για τους πολίτες για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «όταν το 2019  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο κατά 27% για τους κάτω των 25 ετών και 11% συνολικά, και τα δημόσια έσοδα βελτιώθηκαν και η κατανάλωση ενισχύθηκε».

Για τις καταστατικές αλλαγές

Σχετικά με τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε ότι «η πολιτική απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα και οι κεντρικές καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, να εκλέγεται η ΚΕ και ο Πρόεδρος του κόμματος από το σύνολο των μελών, εγκρίθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία». «Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η διάταξη για 50/50 εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών σε όλα τα όργανα του κόμματος», πρόσθεσε. «Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει να έχει δημοκρατικό ζωντανό διάλογο και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του, είναι ένα χαρακτηριστικό που θα το περιφρουρήσουμε. Δεν είμαστε κόμμα της μοναδικής αλήθειας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr