ΝΑΤΟ: Συνάντηση Σολτς – Στόλτενμπεργκ – Ουκρανία και αμυντικές δαπάνες στο επίκεντρο

0
49

Τόσο ο κ. Στόλτενμπεργκ όσο και ο κ. Σολτς τόνισαν ότι η στήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί, αλλά επισήμαναν εμφατικά ότι «το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στον πόλεμο»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεσμεύτηκε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει περαιτέρω την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τον στρατό της στη διάρκεια της συνόδου που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σήμερα Τετάρτη ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα υιοθετήσουν ένα πολυετές πακέτο βοήθειας ώστε ο στρατός της Ουκρανίας να έρθει στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει τη μετάβαση από έναν στρατό που βασίζεται στο παλιό σοβιετικό μοντέλο προς μια σύγχρονη δύναμη που λειτουργεί με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία ανακτά εδάφη
Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, έπειτα από μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία ανακτά εδάφη από τη Ρωσία. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς στήριξης της χώρας, ενώ τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ουκρανική αντεπίθεση, όπως το δύσκολο έδαφος και τις καλά εδραιωμένες αμυντικές θέσεις της Ρωσίας.

Τα 31 μέλη του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους και αναμένεται να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη στήριξη στην Ουκρανία.

Πηγή: Pagenews.gr