Ναυάγιο στην Πύλο: “Υγρός τάφος” – Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 500!

0
55

Θρήνος και οργή για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες στην τραγωδία της Πύλου. Αναμένεται η μεταφορά διασωθέντων στη Μαλακάσα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στη Μεσόγειο. Το ναυάγιο του αλιευτικού Αντριάνα έχει σοκάρει όλο τον πλανήτη και οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών είναι εφιαλτικές. Αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες που μιλούν για 700 επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοιάριο, τότε θα μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα νερά της Μεσογείου.

Για 600 άτομα πάνω στο αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου κάνει λόγο Ο επικεφαλής της FRONTEX, Χανς Λέιτενς έκανε χθες λόγο για 600 άτομα στοιβαγμένα πάνω στο αλιευτικό, ενώ επιζώντες μιλούν για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος. Μεταξύ αυτών και εκατοντάδες γυναικόπαιδα.

Σήμερα θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από τον δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Πηγή: Pagenews.gr