ΝΔ: Ανταπάντηση στην ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

0
59

«Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν και δεν θα επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να ξαναπαίζει με τις ζωές και το μέλλον τους», τονίζει η Νέα Δημοκρατία

«Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν και δεν θα επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να ξαναπαίζει με τις ζωές και το μέλλον τους», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε νέα ανακοίνωσή της με αφορμή την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τοπικά νομίσματα και την ανάρτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών περί «συλλογικού θεωρητικού κειμένου».

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν λέει κουβέντα για τα τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα που προτείνουν στο κείμενο προγραμματικών τους προτάσεων! Τι να πει, εξάλλου, όταν αυτά που γράφει το κείμενο με τίτλο «Συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα» από τις 12 Μαρτίου 2023 είναι απολύτως ξεκάθαρα.  Λέει με σαφήνεια ότι «για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα)», σημειώνει η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι οι εν λόγω προτάσεις υπογράφονται από βουλευτές και πρώην υπουργούς του Σύριζα. «Τις συγκεκριμένες προτάσεις για χρήση συμπληρωματικού τοπικού νομίσματος συνυπογράφουν εξάλλου, μεταξύ πολλών άλλων, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτο, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτίου, ο κ. Ψυχογιός, ο κ. Μηταφίδης, η κ. Καββαδία, η κ. Χατζησοφιά και πολλά άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο επισημαίνει ακόμη πως «όσο για τα «θεωρητικά κείμενα…» ευτυχώς όλα αυτά που προτείνουν, θα μείνουν πράγματι στη θεωρία, γιατί οι πολίτες στις 21 Μαΐου δεν θα τους επιτρέψουν να τα κάνουν πράξη. Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Και δεν θα επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να ξαναπαίξει με τις ζωές και το μέλλον τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προσχωρήσει προηγουμένως σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook. Στην ανάρτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριζε ότι η πρότασή του εντασσόταν σε γενικό θεωρητικό κείμενο και πως ο Σύριζα «κράτησε» την Ελλάδα στο ευρώ.

Πιο ειδικά, ο Ε. Τσακαλώτος είχε υποστηρίξει πως «σε απάντηση της επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ ότι «κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ» είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι σε απελπισία. Επειδή η ΝΔ δεν θέλει να συγκρίνει πρόγραμμα με πρόγραμμα και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διαφορά συλλογικά θεωρητικά κείμενα», σημειώνει.

Προσθέτει, «και κατηγορεί εμένα που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ρυθμίσαμε το χρέος, διασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και βρίσκοντας ταυτόχρονα πόρους για την κοινωνία ότι ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος και υιοθετώ απόψεις με τις οποίες έχω βρεθεί απέναντι εδώ και πολλά χρόνια.

Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη Σόιμπλε (και οι δυο στο ΕΛΚ, ας μην το ξεχνάμε) πάλευε για να μας βγάλει έξω. Άλλωστε κανένας υποστηρικτής τέτοιων σεναρίων δεν με συμπαθεί. Κάποιος άλλος -ενήλικας στο δωμάτιο- με παρουσιάζει στο βιβλίο του ως έναν κουβαλητή φακέλων. Για να τελειώνουμε: Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που τη χρεοκόπησαν, την έβαλαν στα μνημόνια και μετά την άφησαν με άδεια ταμεία. Όχι εμείς που τη βγάλαμε και αφήσαμε και 37 δισ. ευρώ. Νισάφι πια…», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr