ΝΔ για θάνατο Γκελεστάθη: «Ανήκε στη γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία στον τόπο»

0
33

Η Νέα Δημοκρατία σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της για το θάνατο του πρώην υπουργού και επί οκτώ συνεχείς φορές εκλεγμένου βουλευτή Νίκου Γκελεστάθη αναφέρει τα εξής παρακάτω: «Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη, βουλευτή, υπουργού και κορυφαίου στελέχους του κόμματός μας επι σειρά ετών». «Ο Νίκος Γκελεστάθης ανήκε σε μια γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία προς τον τόπο και την προσφορά προς το έθνος» σημείωσε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της και πρόσθεσε:

«Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε όλο του το βίο δούλεψε σκληρά για την αγαπημένη του Φωκίδα και τους ανθρώπους της. Οι συμπατριώτες του, του επέστρεψαν αυτή την αγάπη και τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή Φωκίδας για τη Νέα Δημοκρατία, απο το 1981 μέχρι το 2000». Η Νέα Δημοκρατία σημείωσε επίσης ότι στην περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ’90-’93, ο Νίκος Γκελεστάθης πρόσφερε στη χώρα από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990-1992) και Δημοσίας Τάξεως (1992-1993).

Τέλος, καταλήγει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της: «Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και πρόσφερε πολλά σε πολύ δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας. Στην οικογένειά του και ειδικότερα στην κόρη του Ιωάννα εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

O Νίκος Γκελεστάθης αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση πριν από 16 χρόνια περίπου

Ο πρώην βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γκελεστάθης είχε ανακοινώσεις την αποχώρηση του από την ενεργό πολιτική, πριν από αρκετά χρόνια. Σε τότε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή του ανακοίνωσε την επιλογή του αυτή. Ο κ. Καραμανλής σε επιστολή του χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Γκελεστάθη ως απόφαση ευθύνης και τόνισε πως τόσο όλη η θητεία του όσο και η πολιτική διαδρομή του συνιστά παράδειγμα ήθους, συνέπειας και προσφοράς στην παράταξη, την εκλογική του περιφέρεια και τη χώρα.

Εξελέγη βουλευτής Φωκίδας με τη  το 1981, 1985, 1989 (Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996 και 2000. Διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990 – 1992) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1992 – 1993), στην κυβέρνηση .

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr