ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ: Πώς σχολιάζουν τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

0
56

«Συννεφιασμένο» είναι το πολιτικό σκηνικό και το ένα… καυτό θέμα διαδέχεται το άλλο. Έτσι, μετά τη συνομιλία στο ηχητικό με πρωταγωνιστές τον Νίκο Παππά και τον Σάμπι Μιωνή, οι αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα βάζουν «φωτιά» στα πολιτικά δρώμενα.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα – αποκάλυψη στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, όπου ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι η σύμβαση που έκανε ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Έτσι, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις αναφορικά με το εν λόγω μείζον ζήτημα. «Ο κος Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία ζητά εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τον λόγο που ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς είναι ξανά πρωταγωνιστής σε μια τέτοια είδηση. «Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», τονίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.

Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το Πρώτο Θέμα, που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια.

Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το… μαγαζί έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.  Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το… μαγαζί.

Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr