Νέα έρευνα με εντολή Ντογιάκου: Για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ

0
14

Μετά τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε νέα έρευνα

Μετά τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε νέα έρευνα, η οποία ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη. Μεταξύ άλλων, θα ελεγχθούν οι συμβάσεις και οι λόγοι για τους οποίους δεν προχώρησαν τα έργα εκσυγχρονισμού, καθώς και τα χρήματα που διατέθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Αίτημα για ορισμό εφέτη ανακριτή στην έρευνα για τα Τέμπη

Αίτημα για την αναβάθμιση της έρευνας σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και τον ορισμό εφέτη ανακριτή υπέβαλε στην Ολομέλεια Εφετών Λάρισας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Με έγγραφό του λόγω της σοβαρότητας της ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να αναθέσει από εδώ και στο εξής την έρευνα σε ανώτερο ανακριτή.

Η ανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να κινηθεί και προς την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ. Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθούν πώς τοποθετήθηκε ο κατηγορούμενος σταθμάρχης σε αυτό το νευραλγικό πόστο στη Λάρισα. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι υπηρεσιακές συνομιλίες μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών των αμαξοστοιχιών.

Συνήγορος σταθμάρχη: H δική του ευθύνη αφορά ένα μικρό μέρος των εγκληματικών ελλείψεων

«H δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα», αναφέρει σε δήλωση του ο καθηγητής Νομικής Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης που μαζί με τους δύο συναδέλφους του δικηγόρους της Λάρισας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σταθμάρχη.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ο κ. Χαραλαμπάκης.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρει στην δήλωση του τα εξής:

«Από τους συναδέλφους μου δικηγόρους Λάρισας κ. Στ. Παντζαρτζίδη και κ. Φ. Κωστούλη ζητήθηκε η συνδρομή μου στην υπεράσπιση του σταθμάρχη Λάρισας κ. Σαμαρά, κυρίως λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης σοβαρών νομικών ζητημάτων που άπτονται της  υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr