Νέα Γενιά Ζηρίδη: Δεσμεύτηκε η προσωπική περιουσία των ιδιοκτητών – Τι λένε οι εργαζόμενοι

0
55

Απόφαση για δέσμευση και της προσωπικής περιουσίας της οικογένειας Ζηρίδη, εξέδωσε σύμφωνα με το in.gr η πρόεδρος του πρωτοδικείου Αθηνών, για την εξασφάλιση των οφειλών προς το προσωπικό. Οι περισσότεροι από τους 200 εργαζομένους στα εκπαιδευτήρια είναι απλήρωτοι δύο με τρεις μήνες, ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Αν. Κυριακίδης στις 6 Ιουλίου έγινε δίκη όπου εξετάστηκε το αίτημα των εργαζόμενων για: «δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια, καθώς και όλων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη που θεωρούμε ότι είναι συνυπεύθυνα για την οικονομική καταστροφή των Εκπαιδευτηρίων, διότι μέσω της αποκλειστικής τους διαχείρισης και της ελλειπούς χρηματοδότησής τους, τα οδήγησαν στην κατάρρευση».

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και πλέον με μία ημέρα καθυστέρηση δέσμευσε την περιουσία των μελών της οικογένειας Ζηρίδη. Σε περίπου ένα μήνα θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιδίκασης των οφειλομένων μισθών και αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους.

Στον αέρα το προσωπικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό του ιστορικού σχολείου βρίσκεται στον αέρα και καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για αποδέσμευσή του. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει, παρά το γεγονός ότι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά δε γίνονται και το σχολείο δεν θα ανοίξει.

Οι περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 2 και 3 μήνες ενώ οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούσαν στο σχολείο (με ιστορία 87 ετών) αναζητούν θέσεις σε άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Οι εργαζόμενοι αγωνιούν καθώς χωρίς απόλυση δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση ή άλλη εργασία ή προσφυγή στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Από την άλλη, δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για πτώχευση της εταιρείας ώστε να είναι άλλες και οι νομικές ενέργειες που θα ακολουθηθούν. Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι από δημοσιεύματα που τους στοχοποιούσαν λέγοντας ότι λόγω μιας 48ωρης αποχής κατέρρευσε το σχολείο ή ότι δεν έκαναν τηλεργασία.

Τα προβλήματα του Εκπαιδευτηρίου είναι χρόνια, όπως λένε. Τα συσσωρευμένα χρέη στην εφορία, τα Ταμεία και τις τράπεζες ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ενώ η αδυναμία πληρωμών από τη διοίκηση είχε ξεκινήσει από το 2004 και δεν έχει καμιά σχέση η κρίση του κορωνοϊού με το επικείμενο λουκέτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr