Νέα Γενιά Ζηρίδη: Πώς έφτασαν στο λουκέτο τα εκπαιδευτήρια 

0
47

Κλείνει το ιδιωτικό σχολείο «Νέα Γενιά Ζηρίδη», ένα από τα πιο μεγάλα και πιο ιστορικά σχολεία στην Ελλάδα, το οποίο έχει έδρα στα Σπάτα και διατηρεί ιστορία περίπου 85 ετών στην εκπαίδευση.

Κάποιες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για χρέη πολλών εκατομμυρίων, πέραν των δανείων στις τράπεζες που έχουν «κοκκινίσει» εδώ και χρόνια. Οι δυσκολίες στις πληρωμές έχουν ξεκινήσει σχεδόν αμέσως μετά τη μετακόμιση στα νέα κτίρια στην περιοχή των Σπάτων καθώς φαίνεται ότι το «άνοιγμα» που έγινε ήταν τεράστιο για να μπορέσει να καλυφθεί. Ήδη από το 2017 οι πολυτελείς εγκαταστάσεις στα Σπάτα, που πριν από 18 χρόνια είχαν εγκαινιαστεί με λαμπρότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, βγήκαν σε πλειστηριασμό και πέρασαν στα χέρια θυγατρικής τράπεζας για δάνεια άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ που βάραιναν το σχολείο.

Υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα εδώ και χρόνια

Αναφέρεται επίσης, πως όλοι γνώριζαν ότι εδώ και χρόνια ότι η γνωστή οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το σχολείο στα Σπάτα βρισκόταν κάθε χρόνο αντιμέτωπο με πληθώρα οικονομικών προβλημάτων. Η πρόσφατη εξέλιξη, δηλαδή να σταματήσουν οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 και να δοθούν υποσχέσεις ότι θα επιστραφούν οι προκαταβολές στους γονείς, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… θανάτου.

Σύμφωνα με το in, το σχολείο, που το 2002 είχε καταπλήξει τους πάντες στον χώρο της εκπαίδευσης με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της στην περιοχή των Μεσογείων, όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να ανοίξει τον Σεπτέμβριο. Μένουν έτσι ξεκρέμαστες εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες αφενός θα πρέπει να πάρουν τις προκαταβολές που έχουν δώσει κι αφετέρου να αναζητήσουν νέο σχολείο για τα παιδιά τους.

Οι δραματικές στιγμές τις τελευταίες ημέρες

Όμως, μια τέτοια εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη λόγω των υπέρογκων χρεών που είχε συσσωρεύσει το σχολείο. Όπως πληροφορείται το in μιλώντας με ανθρώπους της αγοράς αλλά και εργαζόμενους στα εκπαιδευτήρια, οι ιδιοκτήτες χρωστούσαν παντού και δεν πλήρωναν εδώ και χρόνια. Όχι μόνο τον υψηλό δανεισμό στις τράπεζες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, αλλά και την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εξάλλου, σύμφωνα με το in, από το 2017 η διοίκηση του σχολείου είχε ειδοποιηθεί να αναζητήσει νέα έδρα και της δίνονταν συνεχώς παρατάσεις, ως κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να μη μείνουν εκατοντάδες παιδιά στον αέρα και 200 εργαζόμενοι στο δρόμο.

Ουσιαστικά εδώ και μια τριετία η έκταση των 80 στρεμμάτων με τα κτίρια δεν ανήκει στην οικογένεια Ζηρίδη. Σύμφωνα με εργαζόμενους που μίλησαν στο in, υπήρξε και μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές μισθών. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, οδηγοί λεωφορείων, διοικητικό προσωπικό και φύλακες δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα μαθήματα γίνονταν κανονικά μέσω διαδικτύου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να περιγράφουν δραματικές στιγμές τις τελευταίες ημέρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr