Νέα μέτρα: Όμικρον και θάνατοι βάζουν φρένο στα καρναβάλια

0
67

Νέα μέτρα: Οι ειδικοί στην συνεδρίαση της Τετάρτης δεν προχώρησαν στην χαλάρωση των μέτρων όπως αναμενόταν.

Η Μετάλλαξη Όμικρον και ο υψηλός δείκτης των θανάτων ήταν οι δύο παράγοντες για τους οποίους οι ειδικοί δεν προχώρησαν σε χαλάρωση στα νέα μέτρα που είχαν επιβάλλει. Η εισήγηση τους ήταν να μην αλλάξει κανένα μέτρο, ενώ τα καρναβάλια πάνε προς αναβολή.

Βάσει της εισηγήσεως αυτής, δεν πρόκειται να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν ούτε στην εστίαση. Ακόμα, η διασκέδαση θα παραμείνει μόνο για καθήμενους.

Τι αλλάζει στην εστίαση και γήπεδα

Ο λόγος που τα μέτρα παραμένουν ίδια είναι πως παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε αριθμούς κοντά στις 20.000, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι ακόμα η επιθυμητή, ενώ την ίδια στιγμή οι θάνατοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την Ελλάδα να καταγράφει καθημερινά πάνω από 100 θανάτους.

Το μόνο που αλλάζει στην εστίαση με απόφαση της τελευταίας στιγμής είναι ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι. Δηλαδή απελευθερώνεται το όριο, το οποίο αρχικά είχε αυξηθεί στα οκτώ άτομα, από τα έξι που ισχύει σήμερα, ωστόσο αποφασίστηκε να μην υπάρχει όριο καθήμενων ανά τραπέζι. Ακόμη, οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξει κάτι ούτε στα γήπεδα, όπου σήμερα ισχύει το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας, με ανώτατο πλαφόν σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

Το δίλημμα «Απόκριες ή Πάσχα»

Την ίδια στιγμή, εύθραυστη χαρακτήρισε την κατάσταση με την πανδημία, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.

Ο ίδιος μιλώντας στον Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες δήλωσε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr