Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Δειγματοληψίες στους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

0
49

Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Σε δειγματοληψίες μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές σήμερα το πρωί 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με το larissanet.gr συνεργεία του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων φορέων λαμβάνουν δείγματα από τα παιδιά, για να εξεταστούν για το ενδεχόμενο κορωνοϊού.  Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία ακολουθείται στις παρακάτω σχολικές μονάδες: 2ο και 31ο Νηπιαγωγείο και 11ο Δημοτικό Σχολείο και 33ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης του Δήμου Λαρισαίων και Νηπιαγωγείο &  Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου και Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ.

Παράλληλα, ισχύει αναστολή της λειτουργίας των παραπάνω σχολείων από 1η Ιουνίου έως και  3 Ιουνίου 2020, ώστε να προηγηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ κατά την εκκίνηση των δειγματοληψιών καταγράφεται χαμηλός ρυθμός προσέλευσης των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν πέντε νέα κρούσματα από την πρόσφατη μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση -που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 – 7 – 14»- είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα.  Σημειώνεται πως από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση, σύμφωνα με το larissanet.gr. Παράλληλα, η  συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση.

Υπενθυμίζεται  επίσης, ότι στις  27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας  η δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι πορεία βρίσκεται η κατάσταση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σύμφωνα με το larissanet.gr, στη 14η ημέρα συμμετείχαν πάνω από 15 συνεργεία από τον ΕΟΔΥ, από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στόχος είναι να ληφθούν εκατοντάδες δείγματα τα οποία θα σταλούν προς εξέταση στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr