Νέα “Βόμβα” από τον Όθωνα Ηλιόπουλο: Ναι σε ετήσια αξιολόγηση των γιατρών στην Ελλάδα

0
33

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει θέμα αυστηρής ετήσιας αξιολόγησης των Ελλήνων γιατρών.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει θέμα αυστηρής ετήσιας αξιολόγησης των Ελλήνων γιατρών. Σε νέα αποκάλυψη προχωρά σήμερα η «Απογευματινή», δημοσιεύοντας μία πρόσφατη συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, όπου δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της αξιολόγησης και των γιατρών στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει θέμα αυστηρής ετήσιας αξιολόγησης των Ελλήνων γιατρών, όπως ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς και αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη χθεσινή αποκάλυψή της «Α», ότι σε πρόσφατη ομιλία του ζήτησε να πληρώνουν παραπάνω οι οδοντίατροι, με το εκδικητικό σκεπτικό πως δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση

Ο κ. Ηλιόπουλος τα έκανε χειρότερα, γιατί άθελά του μας άνοιξε τα μάτια και τα αυτιά να εντοπίσουμε και νέα αποκαλυπτική γκάφα στην ανάρτηση που έκανε για να ζητήσει συγγνώμη απ’ τους οδοντιάτρους.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, για να δικαιολογήσει τα όσα είπε για τους οδοντιάτρους, έδειξε πως ή δεν θυμόταν πού μίλησε ή ψευδώς ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδας» στην ΕΡΤ1.

Έγραψε χαρακτηριστικά στην απάντησή του: «Από μία συνέντευξη μιας ώρας στη ‘‘Φωνή της Ελλάδας’’ στην ΕΡΤ1, όπου παρέθεσα συγκεκριμένες θέσεις για τη δραστική βελτίωση του ΕΣΥ και στην οποία αυτοσαρκάστηκα πολλές φορές, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών άκουσε πως κατηγόρησα συλλήβδην τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφεύγουν. Αναλύοντας την ανάγκη ψηφιοποίησης της Υγείας είπα χαριτολογώντας ότι για κάποιους, γιατρούς οδοντιάτρους κ.λπ. που φοροδιαφεύγουν, το μέτρο αυτό δεν θα φανεί αρεστό. Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ».

Η «βόμβα» της αξιολόγησης γιατρών

Σύμφωνα με την Απογευματινή, στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν μίλησε ποτέ για τους οδοντιάτρους. «Οπότε ή δεν θυμάται ή ψεύδεται για να μην εκθέσει το κόμμα του, διότι όλα αυτά τα είπε σε συντρόφους του. Και προς επίρρωσιν της αλήθειας μας, παραθέτουμε και τη σχετική αφίσα, η οποία αναφέρει: “Οι οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γερμανίας διοργανώνουν διαδικτυακή πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Όθωνα Ηλιόπουλο. Τρίτη 20 Ιουνίου”», αναφέρει το ρεπορτάζ της «Α».

Όμως σε αυτή τη συνέντευξη, όπου δεν μίλησε για τους οδοντιάτρους, ο κ. Ηλιόπουλος έριξε τη βόμβα, που δεν υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πως πρέπει να αξιολογούνται οι γιατροί στα πρότυπα των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr