Νέα Υόρκη κορωνοϊός: 752 νέοι θάνατοι – Σταθεροποίηση του συστήματος Υγείας

0
63

Νέα Υόρκη κορωνοϊός: Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παρατηρήθηκε μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πολιτείας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ το σύστημα υγείας της Νέας Υόρκης έχει σταθεροποιηθεί στο βαθμό που η Πολιτεία μπορεί να δώσει αναπνευστήρες σε άλλες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην καθιερωμένη ημερήσια συνέντευξη Τύπου, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε πως από χθες μέχρι σήμερα, καταγράφηκαν 752 νέοι θάνατοι εξαιτίας του  θανατηφόρου ιού. Χθες ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 778.

Όπως ανέφερε ο Κουόμο, η Νέα Υόρκη έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500.000 τεστ του ιού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία.

Παράλληλα έδωσε ένα περίγραμμα για το πώς θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.  Συγκεκριμένα είπε ότι αρχικά θα τεθούν σε λειτουργία εκείνες που παρέχουν τις πλέον βασικές υπηρεσίες και εκείνες που ο κίνδυνος μετάδοσης μολύνσεων είναι μικρότερος. «Θα έχουμε τελειώσει όταν θα έχουμε ένα εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως αυτό αναμένεται σε 12 έως 18 μήνες.

Πηγή: Pagenews.gr