Νέα Υόρκη: Με πλήρως εμβολιασμένους το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στην Times Square

0
81

Νέα Υόρκη: Θα γεμίσει και πάλι η Times Square με νέους κι όχι μόνο, έτοιμους να ξεφαντώσουν για την υποδοχή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου,

Η Times Square της Νέας Υόρκης θα γεμίσει και πάλι με νέους κι όχι μόνο, έτοιμους να ξεφαντώσουν για την υποδοχή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου. Ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε πως θα παρευρεθούν στην γιορτή μόνο με την προϋπόθεση να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Πέρυσι, η πανδημία επέτρεψε μονάχα σε έναν περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, μεταξύ αυτών εργαζομένων της πρώτης γραμμής, να παραστούν στη γιορτή και να ζήσουν από κοντά την πτώση της θρυλικής μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με την οποία σηματοδοτείται η έλευση του νέου έτους.

«Μπορούμε επιτέλους να ξανασυναντηθούμε», είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μπλάζιο, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για την ανάκαμψη της πόλης της Νέας Υόρκης, έπειτα από έναν και πλέον χρόνο δυσκολιών από την πανδημία.

«Θα είναι φανταστικά, θα είναι μια χαρά για αυτήν την πόλη».

Το σχέδιο διεξαγωγής και ελέγχου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σε όσους επισκέπτονται την περιοχή θα ζητηθεί να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού και μια έγκυρη ταυτότητα, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο.

Σημεία ασφαλείας θα στηθούν για να ελέγχονται τα έγγραφα όσων επιθυμούν να εισέλθουν στην Times Square για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Θα ζητάμε από τους θεατές από την ηλικία των πέντε ετών, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», είπε ο Τομ Χάρις, πρόεδρος της ένωσης Times Square Alliance.

«Εάν δεν μπορείτε να εμβολιαστείτε λόγω μιας αδυναμίας, θα ζητήσουμε ένα έγγραφο αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών».

Η χρήση της μάσκας θα απαιτείται για όσους αδυνατούν να εμβολιαστούν, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr