Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

0
41

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στους νέους της χώρας, ζητώντας τους να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τον υπόλοιπο κόσμο. «Κάνε έστω και τώρα τη διαφορά, μη γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook:

Μπορεί φέτος να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορονοϊό. Κάνε όμως έστω και τώρα τη διαφορά: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά, και σταματάμε εδώ τη διασπορά: μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό. #Μένουμε_ασφαλείς

Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό

Μπορεί φέτος να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορωνοϊό. Κάνε όμως έστω και τώρα τη διαφορά: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά, και σταματάμε εδώ τη διασπορά: μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό. #Μένουμε_ασφαλείς

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Sonntag, 16. August 2020

Καθηγητής Βατόπουλος: «H κατάσταση είναι διαφορετική και πολύ πιο επικίνδυνη από τον Μάρτιο»

Την άποψη ότι η «η κατάσταση είναι διαφορετική και πολύ πιο επικίνδυνη από τον Μάρτιο», εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Τότε ο καθένας ήταν σπίτι, τώρα η παράμετρος είναι άλλη, καθώς υπάρχει μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων και γίνεται μεταφορά του ιού από τη μια περιοχή στην άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά. «Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες», τόνισε και πρόσθεσε ότι το νόσημα έχει πλέον περάσει στους νέους.

Φοβάμαι και για άλλα βαριά περιστατικά με νέους

«Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», συμπλήρωσε σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης κοπέλας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Μετέπειτα ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε ότι «και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν». Μάλιστα τόνισε ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν τεστ πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επωάσεως μιας εβδομάδας μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr