Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Ο ακροδεξιός και αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό

0
79

Για «ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που δεν έχει τελειωμό» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος αλλά και τις δηλώσεις στελεχών με αφορμή στιγμιότυπο σε σατυρική παράσταση του “Τσολιά” στο Φεστιβάλ Σπούτνικ.

«Τις τελευταίες ώρες, η επίσημη ΝΔ, βουλευτές, υπουργοί και όλα τα ακροδεξιά τρολ, έχουν βαλθεί να τερματίσουν το γραφικόμετρο.
Αφορμή, ένα στιγμιότυπο από την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς) στο φεστιβάλ μας.
Κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσουμε σε όσα εξωφρενικά υποστηρίζουν, αλλά υπάρχουν όρια και στη ΝΔ τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «πλέον δεν κάνουν ούτε τον κόπο να κρύψουν πως απεχθάνονται τη σάτιρα, την ελευθερία λόγου, όπως και κάθε είδους ελευθερία. Ο ακροδεξιός και αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Ίσως ο πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να φτιάξει και μια αστυνομία λόγου, για να ελέγξει με τη βία και τη σάτιρα και να στέλνει έγγραφες εντολές στους δημιουργούς για το περιεχόμενο των παραστάσεων. Αστεία και επικίνδυνα πράγματα.

Δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες.

Υποστηρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα κι όταν μπαίνουν στο στόχαστρό τους λαοφιλείς ηγέτες όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Πηγή: Pagenews.gr