Νετανιάχου: Ο Ερντογάν «συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε 6 ώρες…»

0
52

Δηκτικός για τη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν απέναντί του ήταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δείχνοντας ότι είναι πραγματιστής, αλλά… δεν ξεχνά.

Δηκτικός για τη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν απέναντί του ήταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δείχνοντας ότι είναι πραγματιστής, αλλά… δεν ξεχνά.  «Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε έξι ώρες» δήλωσε σε podcast με την αμερικανίδα δημοσιογράφο Μπάρι Βάις. «Δεν εγκρίνω ό,τι λέει και ό,τι κάνει, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τη βελτίωση των σχέσεών μας» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Είστε ομαδοποιημένος με ανθρώπους όπως ο Ερντογάν. Έχω διαβάσει ίσως 100 άρθρα που σας ομαδοποιούν με αυταρχικούς ηγέτες» παρατήρησε η δημοσιογράφος. «Ναι, αυτό είναι κάπως παιδικό… Πάντα δίνω όλο τον εαυτό μου στις εκλογές. Ποτέ δεν ήμουν κατά των εκλογών. Κοιτάξτε, ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν πολύ στενοί φίλοι. Νομίζω αυτό συνέβη αφότου ο Ερντογάν φυλάκισε περισσότερους δημοσιογράφους και μετέτρεψε την Τουρκία σε υποτυπώδη δημοκρατία. Οι σχέσεις μας έγιναν καλύτερες, με έλεγε Χίτλερ κάθε 6 ώρες…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα είναι μόνο κάθε 12;» ρώτησε χαριτολογώντας η δημοσιογράφος.  «Όχι, είχαμε μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Νομίζω ότι είναι σημαντικό. Όχι ότι απαραίτητα εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, δεν το κάνω αυτό. Αλλά όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και ακριβώς όπως ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς…  λουξεμβουργιανές δημοκρατίες – αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Πηγή: Pagenews.gr