Νίκη Κεραμέως: Δεν υπάρχει συζήτηση για να κλείσουν τα σχολεία

0
67

Νίκη Κεραμέως: «Τα σχολεία δεν θα κλείσουν εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν τα μαθήματα διαδικτυακά».

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» σχολίασε η Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου σε εκπομπή στην ΕΡΤ.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» ανέφερε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε λέγοντας ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Νίκη Κεραμέως

Τα σχολεία, παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν, ισχυρίστηκε η Νίκη Κεραμέως, συμφωνώντας με την άποψη που εξέφρασε η Βάνα Παπαευαγγέλου. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών

Ρωτώντας την για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, η Νίκη Κεραμέως εξομολογήθηκε ότι θα περιμένει την εμπεριστατωμένη άποψη από την Επιτροπή των Ειδικών.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είπε ότι στα Πανεπιστήμια το ποσοστό είναι πάνω 93% στους καθηγητές, στους φοιτητές πάνω από 82%. «Έχει πάει πολύ καλά, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί.

«Καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά. Βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες μια μεγάλη αύξηση στον εμβολιασμό των παιδιών. Στις ηλικίες του λυκείου το ποσοστό πλησιάζει το 50%, στο γυμνάσιο το ποσοστό είναι στο 30%», διευκρινίζοντας ότι αφορά είτε μια δόση είτε κλεισμένο ραντεβού. Και όπως επισήμανε, «έχουμε δρόμο. Υπάρχει μια σημαντική αύξηση».

Νίκη Κεραμέως

Είναι πιο αποτελεσματικό να κάνεις πολλά τεστ από οτιδήποτε άλλο

Η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθούν οι βάρδιες στα σχολεία και να… αραιώσουν οι τάξεις. Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την πρόταση ανέφικτη και τόνισε πως αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στους γονείς. Επίσης, υπάρχουν πολλοί καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν σε περισσότερα του ενός σχολεία και επίσης δε θα μπορούσε να καλυφθεί η ύλη, πρόσθεσε.

Απαντώντας στο γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την λύση των τεστ και όχι των τμημάτων με λιγότερα παιδιά, είπε: «Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών, το πλέον αποτελεσματικό μέτρο αυτή την στιγμή είναι το πάρα πολύ testing. Είναι πιο αποτελεσματικό να κάνεις πολλά τεστ από οτιδήποτε άλλο. Η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά μια λύση η οποία κοστίζει πάρα πολύ. Το έκανε συνειδητά και για να προστατεύσει την ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και για να διασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κάνουν τόσα πολλά τεστ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr