Νίκος Χαρδαλιάς: Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη

0
61

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας τόνισε ότι η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη, ενώ το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να τηρούνται ευλαβικά οι κανόνες υγιεινής. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι τα στάδια άρσης των μέτρων που θα ανακοινωθούν αύριο θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους για να αξιολογείται διαρκώς η εξέλιξη της πανδημίας.

Τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στις παραλίες Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Βόλου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Όσον αφορά την Πρωτομαγιά ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδρομές καθώς είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα αλλά ούτε και συγκεντρώσεις καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Προτείνουμε στα συνδικάτα οι εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά να γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας ανακοίνωσε ο Τσιόδρας:

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων. Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

«Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων και μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά την πιθανότητα μετάδοσης και από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Η σταδιακή άρση των μέτρων, συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου. Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται σαν επάνοδος στην κανονικότητα, είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή, σε συνεχή επιδημιολογική παρακολούθηση. Είναι μια κοινή υπόθεση στην οποία όλοι συμμετέχουμε, μια κοινή ευθύνη. Δεν θέλουμε να τραυματιστεί αυτή η ευαίσθητη προσπάθεια επιστροφής μας σε κάποια κανονικότητα. Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις όπου οιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική».

Πηγή: Pagenews.gr