Νίκος Χαρδαλιάς ιερέας: Η απάντησή του για το «χειροφίλημα»

0
10

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου από το πρωί για την εικόνα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, να «φιλά» το χέρι του ιερέα μπροστά στις κάμερες αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας, που επλήγει από την κακοκαιρία Ιανός. «Κουνάει το δάχτυλο και κάνει τα ίδια», «πήγαν περίπατο τα μέτρα», «μεγάλο φάουλ από μεριάς του», «φιλάει το χέρι και δεν φοράει καν μάσκα» ήταν μόνο κάποια από τα σχόλια που έγιναν για τον υφυπουργό.

Ο ίδιος λίγο αργότερα θέλησε να δώσει εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με ανάρτησή του στα social media αναφέρει πως τέτοιες στιγμές, όπως αυτή της διάσωσης, του δίνουν δύναμη να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει και πως εξέφρασε κλίνοντας στο ράσο του ιερέα με σεβασμό. Ξεκαθάρισε πως δεν φίλησε το χέρι του και πως μόλις είχε βγάλει την μάσκα του για να πιω νερό. Μάλιστα σημειώνει πως υπάρχουν τα video, «τα οποία είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα».

Παράλληλα, κάλεσε όλους όσους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να τηρούν την προσωπική τους υγιεινή. «Λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών» κατέληξε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιω νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr