Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός μέτρα: Θα πάμε βήμα βήμα προς μια νέα κανονικότητα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

0
53

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός μέτρα: Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο καλεσμένος της αποψινής εκπομπής Αυτοψία στον Άλφα. Η κάμερα της εκπομπής και ο Αντώνης Σρόιτερ καταγράφουν το 24ωρο του υφυπουργού από την πρώτη πρωινή σύσκεψη έως αργά το βράδυ όταν επιστρέφει στο σπίτι και την οικογένειά του.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς μιλά για την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων αλλά και για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. «Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει βήμα βήμα. Θα γίνει σε δυο φάσεις. Η πρώτη αφορά στα μέτρα που θα τρέξουν τον Μάιο και η δεύτερη που θα τρέξουν τον Ιούνιο. Αξία για όλους μας έχει η ανθρώπινη ζωή και η διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας» θα τονίσει ο υφυπουργός.

Παράλληλα μιλά και για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά ο χρόνος προς αυτή θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα βρεθεί εμβόλιο, «Θα πάμε βήμα βήμα προς μια νέα κανονικότητα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Θέλει 12 με 18 μήνες, ίσως και νωρίτερα. Όλοι μας θα πρέπει να κρατήσουμε ξεκάθαρους κανόνες υγιεινής. Η ζωή μας θα αλλάξει γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την επόμενη ημέρα, όπου θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας», λέει ο ο κ. Χαρδάλιας.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλά για τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα πολύ γρήγορα, αλλά και για το σχέδιο που είχαν ετοιμάσει από το Φεβρουάριο. Επίσης μιλά για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δίνει τα εύσημα στους πολίτες οι οποίοι επέδειξαν ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Ο κόσμος λειτούργησε με εκπληκτική πειθαρχία που αναγνωρίζεται ως παράδειγμα από όλη την ανθρωπότητα. Η αστυνομία δεν ήταν εκεί έξω για να κυνηγήσει, ήταν για τους λίγους, ανεύθυνυς που στο όριο της κοινωνικής αναισθησίας μέσα από τη στάση τους υπονόμευαν την προσπάθεια που γινόταν». Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς θα μιλήσει για τη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα για το κλείσιμο των εκκλησιών για τους Ρομά αλλά και για όλα όσα ακούει και βλέπει στο διαδίκτυο για εκείνον.

Πηγή: Pagenews.gr