Νίκος Χαρδαλιάς: «Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα»

0
57

Νίκος Χαρδαλιάς: Στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοιού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας το λόγο μετά τον κ Τσιόδρα υπενθύμισε πως απομένουν τρεις ημέρες για την άρση του μέτρου περιορισμούΑναφερόμενος στην Πρωτομαγιά έστειλε το μήνυμα πως φέτος είναι αλλιώς. Ο κόσμος επιτρέπεται να κάνει μια βόλτα κοντά στο σπίτι αλλά ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις και εκδρομές στα χωριά.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε συστάσεις στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό  ενόψει των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά  καλώντας τους να σεβαστούν τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών για την προστασία της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σεβαστούν την συλλογική προσπάθεια. «Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα». Αυτό τόνισε πως είναι το νέο μήνυμα και οι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούμε.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως από Δευτέρα είναι ελεύθερη η μετακίνηση εντός του νομού, μέχρι τότε, συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για την μετακίνηση, ενώ συμπλήρωσε πως έγιναν έλεγχοι σε δύο πτήσεις του εξωτερικού. Από τα 159 άτομα που έκαναν το τέστ, το ένα βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Πηγή: Pagenews.gr