Νίκος Χαρδαλιάς: Σταθερή η κατάσταση στην Πάτρα

0
107

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε την Πάτρα προκειμένου να κάνει μία αυτοψία στο νέο εμβολιαστικό κέντρο. Είχε ανακοινωθεί ότι ο υφυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Πάτρα για συσκέψεις με τοπικούς φορείς. Υπενθυμίζεται πως για την Πάτρα, ο υφυπουργός είχε ανακοινώσει πως βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι τα τελευταία 24ωρα το ιικό φορτίο στην Πάτρα δείχνει να σταθεροποιείται. Ακόμη, ο υφυπουργός μίλησε και για το εμβολιαστικό κέντρο λέγοντας,  «Το κέντρο της Πάτρας έρχεται μαζί με άλλα 4 στην υπόλοιπη χώρα. 412 εμβολιαστικές γραμμές σε δυνατότητα ανάπτυξης.

Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς: «Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα»

«Η προσπάθεια που γίνεται είναι σε όλη την χώρα. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 2,2εκ. εμβολιασμούς. Δύο στους τρεις είναι με τη μία δόση και ένας στους τρεις και με τις δύο δόσεις. Τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν γίνει περίπου 700.000 τεστ από τα συνεργία του ΕΟΔΥ και τους σχηματισμούς των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η έκκληση είναι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Παρακολουθούμε την αγαπημένη μας Πάτρα όπως παρακολουθούμε κάθε πόλη και χωριό σε όλη την χώρα. Το πολύ σημαντικό δείχνουν ότι τα υγειονομικά στοιχεία δείχνουν να είναι σταθερά στην Πάτρα τα τελευταία 24ωρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα γιατί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έχουμε έξαρση», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε επίσκεψη στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και σημείωσε ότι η λειτουργία θα του ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη. Όπως επεσήμανε την Πέμπτη θα υπάρχουν οκτώ εμβολιαστικές γραμμές ενώ θα προστεθούν άλλες οκτώ την ερχόμενη Δευτέρα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Το νέο εμβολιαστικό κέντρο

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε την Πάτρα για την τελική αυτοψία του εμβολιαστικού κέντρου που θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ). Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 15 Απριλίου ξεκινά η λειτουργία του νέου κέντρου με 16 εμβολιαστικές γραμμές.

Το νέο κέντρο θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χωροθετήθηκε και εξοπλίστηκε με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας σε χρόνο-ρεκόρ. Στη συνέχεια, στις 17:30, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, και προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με αντικείμενο τη βέλτιστη προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, θα συμμετάσχουν επίσης ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων του Π.Σ., Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, καθώς και οι Διοικητές των αντίστοιχων περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr