Νίκος Δένδιας από Λιβύη: Να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα

0
20

Ο Νίκος Δένδιας έκανε δηλώσεις από τη Λιβύη, όπου, ανάμεσα σε άλλα, τονίζει ότι πρέπει να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη χώρα της βόρειας Αφρικής. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε στη Λιβύη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς, όπως έκανε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Βεγγάζη με αφορμή την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου. Ο Έλληνας υπουργός Εξωερικών στη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Κατράνι ευχαρίστησε τον Λίβυο αξιωματούχο για «την στάση που τήρησε σε σχέση με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Ο κ. Κατράνι υπενθύμισε την απόφαση της λιβυκής Βουλής να μην επικυρώσει αυτό το συγκεκριμένο μνημόνιο. Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λιβύης μίλησε για τα κοινά συμφέροντα που έχει η χώρα του με άλλα κράτη, όπως η Ελλάδα, για το φυσικό αέριο, την Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό και την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Την ίδια στιγμή, επισήμανε την ενεργοποίηση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας του 2010. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ελληνική παράδοση της Βεγγάζης.

Νίκος Δένδιας: Επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα της Βεγγάζης

Ο κ. Δένδιας είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Βεγγάζης και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ επισκέφτηκε την ελληνική κοινότητα της πόλης.

Νίκος Δένδιας από Λιβύη: Συναντήθηκε με ομογενείς στη Βεγγάζη

 Νίκος Δένδιας από Λιβύη: Συναντήθηκε με ομογενείς στη Βεγγάζη

Κατά την επίσκεψη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σημασία της προσεχούς λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, τονίζοντας ότι η ελληνική παρουσία στη Λιβύη αποκαθίσταται και θα παραμείνει.

«Επισκέφτηκα την ελληνική κοινότητα της Βεγγάζης, όπου θα λειτουργήσει το Γενικό Προξενείο της χώρας μας. H Ελλάδα είναι εκ νέου παρούσα στη Λιβύη και θα παραμείνει» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr