Νίκος Δένδιας Γαλλία: Η γαλλική υποστήριξη στις ελληνικές θέσεις είναι συνεχής

0
48

«Η γαλλική υποστήριξη προς τις ελληνικές θέσεις είναι σταθερή και συνεχής», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του στο TheTOC, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean Yves Le Drian), στο Παρίσι και τονίζει τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

«Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Για την Ευρώπη, αλλά και για την περιοχή της Μεσογείου, την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας», επισημαίνει κ. Δένδιας. Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην εποχή μετά-κορωνοϊού δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσει σε βάθος με τον Γάλλο ομόλογό του για τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας.

Σημειώνεται, ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την επίτευξη μίας ιστορικής συμφωνίας με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, «μίας συμφωνίας που καταδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως χώρας που δρα στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και επιλύει προβλήματα στην περιοχή της».

Σημαντική η συνεργασίας των χωρών

«Τον ίδιο εποικοδομητικό ρόλο διαδραματίζει και η Γαλλία, οι χώρες μας, εξάλλου, συνδέονται με διαχρονικούς και ιδιαίτερα στενούς δεσμούς, ενώ η συνεργασία μας είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα«, αναφέρει και προσθέτει: «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από την πανδημία, η εξαιρετική συνεργασία των χωρών μας είναι ακόμα πιο σημαντική».

Τέλος, ο κ. Δένδιας τονίζει πως μετά την «εποικοδομητική» συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του, συμμετείχαν από κοινού στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συζήτησαν, «στο πνεύμα και της συναντίληψης Ελλάδας-Γαλλίας και για το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi) πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον κ. Ασκενάζι στις 8 το βράδυ(στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria Jerusalem).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr