Νίκος Δένδιας: Η τοποθέτησή του σε τηλεδιάσκεψη με άλλους υπουργούς Εξωτερικών

0
73

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών της Συμμαχίας για την Πολυμέρεια έγινε σήμερα με τη συμμετοχή του Νίκου Δένδια. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι των ομολόγων του Νίκου Δένδια από τη μεριά της Γαλλίας και της Γερμανίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Χάικο Μάας συμμετείχε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την πολυμέρεια ως την αποτελεσματικότερη οδό αντιμετώπισης προκλήσεων, των οποίων η διαχείριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και δεν κάνει διακρίσεις.

Η σημερινή συνάντηση συμπίπτει και με τα 75 χρόνια από την υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ, παρατηρεί ο υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει ότι η κύρια θεματική των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση της πoλυμέρειας σε ένα ταχαίως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως η έξαρση της πανδημίας αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση της ανάγκης για περισσότερη διεθνή συνεργασία και περισσότερη πολυμέρεια, καθώς κατέδειξε τα όρια του υφιστάμενου συστήματος και την ανάγκη όπως αρχίσουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας.

Περαιτέρω σημειώνει πως είναι πρόδηλο ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα πρέπει να γίνει μέσω συνεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση όλων των κρατών στην απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και στα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον.

Παράλληλα, αναφέρει πως είναι απαραίτητη η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθεί και η παραπληροφόρηση, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη έξαρση την περίοδο της πανδημίας. Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας επισημαίνει στη δήλωσή του πως τόνισε ότι κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών μας και του κράτους δικαίου θα πρέπει να παραμείνει ως προτεραιότητα όλων μας.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Δένδιας πριν από δύο μέρες είχε συνάντηση με τον Τζόζεπ Μπορέλ, ένα ραντεβού που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τη μεριά της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα έστειλε μήνυμα απέναντι στο πως τοποθετήθηκαν οι δύο άνδρες, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr